Inbraakbeveiliging


In uw huis heeft u verschillende spullen die van grote waarde zijn. Denk hierbij aan elektronica en sieraden, maar ook aan goederen met een emotionele waarde. Zorg er daarom voor dat uw huis voldoende beveiligd is tegen inbrekers. Kies daarom de juiste huisbeveiliging voor uw huis, maar waar moet goede huisbeveiliging precies aan voldoen?

Verschillende soorten Huisbeveiliging

Er zijn verschillende soorten huisbeveiliging beschikbaar voor uw huis. Bij het beveiligen van uw huis moet u niet alleen denken aan bescherming tegen inbraken, maar ook aan brandbeveiliging. In dit artikel behandelen we de volgende soorten huisbeveiliging:

- Alarminstallatie

- Camerabewaking

- Deurbeveiliging

- Raam beveiligin

- Brandbeveiliging

Alarminstallaties

Wanneer u een gehele alarminstallatie in huis heeft maakt u het de inbrekers een stuk lastiger. Hedendaags zijn er verschillende alarmsystemen die werken op basis van Plug & Play. Dit zorgt er voor dat deze alarminstallaties makkelijk kunnen worden geïnstalleerd. Deze alarmsystemen geven bij inbraak een luid alarm af en waarschuwt de voorgeprogrammeerde nummers. Het luide alarm zal de inbreker direct afschrikken. Zorg bij het kopen van een alarminstallatie dat deze goed past bij uw huis en dat u voldoende middelen heeft om het hele huis te beveiligen.

Tegenwoordig zijn deze alarminstallaties betaalbaarder en worden de functies steeds uitgebreider.

Camerabewaking

Bij camerabewaking wordt al vaak gedacht aan tal van camera's die moeilijk te plaatsen zijn in en om uw huis, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer het geval te zijn. Er bestaan verschillende soorten camerabewaking welke varieert van een deurintercom tot draadloze ip-camera's.

Tegenwoordig zijn deze camera's te bedienen met een applicatie op uw mobiele telefoon. Dit maakt het extra makkelijk voor u om uw kostbare goederen te beschermen. Met beveiligingscamera's houdt u altijd een oogje in het zeil en vaak is deze camerabewaking voor binnen en buiten uw woning geschikt.

Deurbeveiliging

Door de deuren te beveiligen waardoor het niet mogelijk is om voor andere het huis in te komen verhoogt u de veiligheid in uw huis. Hiermee beveiligd u uzelf en uw gezin tegen inbraken. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten deurbeveiligingen te vinden in de markt. Denk hierbij aan deurkettingen, deurcilinders, bewegingssensoren of veiligheidssloten. Het is erg belangrijk om uw deur goed te beveiligen, omdat de inbrekers steeds handiger worden en binnen 30 seconden uw huis kunnen binnendringen.

Wij raden u aan om deursensoren die onderdeel zijn van een alarmsysteem te gebruiken, omdat deze het alarmsysteem direct zal waarschuwen. Wanneer het alarmsysteem wordt gewaarschuwd gaat er een luid alarm af en wordt de eigenaar direct gewaarschuwd, dit zal de inbrekers direct afschrikken.

Raambeveiliging

Zijn uw ramen thuis wel goed beveiligd? Inbrekers komen op verschillende manieren binnen en zo ook door ramen. De inbrekers hebben maar een kleine ruimte nodig om zich binnen te wurmen in uw huis. Maak daarom gebruik van raambeveiligingsproducten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen zoals gebruik maken van raambomen, raamsensoren, secubar, veiligheidsscharnieren en beveiligde raamuitzetters.

Brandbeveiliging

Naast uw huis beschermen tegen inbraken is het natuurlijk van uitzonderlijk belang om uw huis te beveiligen tegen brand. Zorg er voor dat u op tijd wordt gewaarschuwd wanneer er brand ontstaat op een vaak onverwacht moment. U kunt uw huis beschermen tegen brand met vele producten. Het bekendste product om uw huis te beschermen tegen brand is de rookmelder en de hittemelder. Zoals u al weet zijn er verschillende soorten rookmelders en brandmelders, daarom is het belangrijk om altijd goed te kijken welke u in huis heeft en of deze wel voldoen aan alle Europees gestelde normen.

Links: klik hier - Lees meer over trouwringen -